klantenservice|mijn account|download
Fotoboeken

Hardcover fotoboeken

Flipbooks

Softcover magazines

Venstercovers

Verzamelalbums

Luxe fotoalbum

Kalenders

Bureaukalender

Jaarkalender

Verjaardagskalender

Posterkalender

Canvasdoeken

Kaarten

Ansichtkaarten

Wenskaarten

Speelkaarten

Visitekaartjes

Posters

School-/Kantoorartikelen

Schriften

Multimappen

Geboortekaartjes
Tips & Tricks

Tips & TricksHieronder kun je een groot aantal tips en tricks over het gebruik van de software mogelijkheden vinden. Deze kunnen zeer handig zijn tijdens het maken van je fotoproduct.

Opslaan

De gratis fotoboek software stelt je in staat het fotoboek op je harde schijf op te slaan om er op een later moment mee verder te gaan of om deze op een later moment nog een keer te laten afdrukken. Misschien willen de mensen die het boek hebben bekeken ook wel een eigen exemplaar van je kopen!


Orginelen

Maak de foto’s niet kleiner in fotobewerking software, maar gebruik de originele versie zoals deze uit de camera kwam. De fotoboek software zal de foto’s automatisch verkleinen, met de hoogste resolutie krijg je dus de beste kwaliteit.


Compleet geheel

Als het kan probeer de foto’s dan zo te groeperen over de pagina’s dat een dubbele pagina een compleet geheel is. Bijvoorbeeld door een grote foto aan de linkerkant en twee kleinere foto’s aan de rechterkant te plaatsen.


Panorama's

Probeer geregeld een paar panoramafoto’s te nemen. Deze kun je perfect gebruiken om twee complete pagina’s te vullen of de hele kaft van één foto te voorzien.


Achtergronden

Pagina’s met een witte achtergrond kunnen eentonig zijn. Door gebruik te maken van verschillende achtergronden wordt je fotoboek een stuk levendiger.


Templates

Maak gebruik van de bijgeleverde template pagina’s waarop ruimte is vrij gelaten om je foto’s te plaatsen. Vaak kun je kiezen uit templates die ruimte hebben voor horizontale of verticale foto’s, maar er zijn ook templates die heel veel foto’s combineren in een soort collage en mixen bieden van verschillende formaten.


Dik of dun

Je bepaalt zelf hoe dik of dun je fotoboek mag worden. Je begint bij 24 pagina’s en kunt er vervolgens extra pagina’s aan toevoegen tot je bij het maximum van 120 pagina’s bent beland.


Hoogglans

Geef wat extra glans aan je fotoboek door het te laten afdrukken met een hoogglanslaap op het papier. Hoogglans zorgt namelijk voor nog mooiere kleuren en een beter contrast.

Experimenteren

Met de gratis fotoboek software kun je naar hartelust experimenteren met het maken van een mooi fotoboek. Je kunt net zo lang aanpassingen maken totdat het boek precies is wat je wilt hebben. Je gaat pas voor het boek betalen als je het ook daadwerkelijk bestelt.


Resolutie

De fotoboek software zal het aangeven als een foto te weinig resolutie heeft voor de gekozen grootte op de pagina. In plaats van de foto te spreiden over twee pagina’s kun je hem dan bijvoorbeeld beter op een enkele pagina afdrukken. Met foto’s in een hoge resolutie kun je pagina groot af laten drukken.


Opmaak

Een leuke manier om foto’s speels te verwerken is door de foto in een aantal vlakken op te delen, met ruimte tussen de vlakken, en de foto te verspreiden over deze vlakken. Zo kun je toch de hele foto laten zien, maar krijgt het geheel een speels effect.


Roteren

Je kunt de opmaak van je pagina net een andere draai geven door één of meerdere foto’s met enkele graden te roteren. Dat geeft een speels effect, zeker in bijvoorbeeld collages.


Teksten

Afhankelijk van de foto(‘s) kun je er voor kiezen juist wel of juist geen begeleidende tekst(en) te plaatsen. Hoe sterker de foto een verhaal vertelt, hoe minder tekst er nodig is.


Automatisch

Heb je geen inspiratie? De Printmijnfotos software stelt je in staat om automatisch een boek samen te stellen d.m.v. de Autoflow optie. Kies de gewenste foto’s, de gewenste achtergrond, de hoeveelheid paginas, etc. en er wordt een boek samengesteld. Vervolgens kun je deze natuurlijk weer helemaal naar eigen wens aanpassen.


Inscannen

Bedenk ook dat je bijvoorbeeld menu’s, toegangskaartjes, uitnodigingen, etc. kunt inscannen en bij de foto’s kunt plaatsen. Zo maak je er echt een uniek fotoboek van.


Afhalen

Het is ook mogelijk om je bestelling af te halen bij onze drukkerij. Je bestelling zal binnen 7 werk- dagen klaar liggen om afgehaald te worden in Hendrik-Ido-Ambacht.